Zakupiłem samochód z placu w fajnej wersji silnikowej ale bez podświetlenia
Ciężko nachylić się i sprawdzić ?.
Amix osoby o jakimkolwiek poziomie inteligencji i chęci pomyślunku, pewnie nie zachowywałyby się jak gówniarze/hejterzy tylko pomyśleli, że np samochód jest jeszcze nieodebrany Życzę Ci takich odpowiedzi, jak będziesz miał jakieś pytanie, bo trochę słomą z butów zajechało :?
Jeśli o inteligencji mowa, to ja przed odbiorem parę razy podjechałem do salonu i sprawdzałem różne rzeczy. Nawet podjechałem z miarką i pomierzyłem, czy będe mógł spokojnie zamontować teleskopowe podnoszenie maski. Ciężko było podjechać do swojego autka z placu i taką głupotę sprawdzić ? Właśnie do tego trzeba trochę inteligencji, pomyślunku i zaradności. Z drugiej jednak strony dołożenie oświetlenia skarpetek to chyba sprawa oprawek z żarówkami, bo ciągnięcie wiązki na pewno by było droższe niż 100zł według konfiguratora.
4x25zł to koszt oprawek z żarówkami. Trzeba jeszcze te skarpetki dokodować do systemu, bo w komputerze pokładowym ustawiasz jasność oświetlania podczas jazdy i to będzie bardziej trudne.
Ostatnio przez przypadek odkryłem, że na luzie przy wciśniętym sprzęgle jak dodamy gazu tak do 3 tys. obr to słychać jakby "terkotanie" i czuć to na pedale.
Jak ktoś ma 1,4 TSI to prosiłbym o sprawdzenie czy też coś takiego słychać
Na wtorek umówiłem się z tym tematem do serwisu, ale może TTTM Dodam, że biegi nie wchodzą gorzej i nic niepokojącego oprócz tego dźwięku nie ma. Problem nie występuję podczas jazdy.
w Avensisie tak miałem, nic niepokojącego w serwisie mówili że tak jest i nic się nie działo, koledzy znający się na mechanice może to wytłumaczą, teraz w O3 jeszcze nic takiego nie zauważyłem
Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Samochód już naprawiony, wymieniono docisk+tarcza+łożysko oporowe sprzęgła - wszystko na gwarancji.
Także jak ktoś ma podobne objawy typu odczuwanie dodawania gazu na wcisniętym sprzęgle to będzie miał to samo.
Przy jakim przebiegu wymieniali CI sprzęgło . Ja mam przejechane 1,3 tyś. dopiero i przy puszczaniu sprzęgła lekko dodaje mi gazu ( trochę powyżej 1000 obr.)
OIII 1,4 TSI. Znajomy właśnie wymienił kompletne sprzęgło na gwarancji, ponieważ jak silnik był zimny to biegi zgrzytały. Jak się rozgrzał to było ok. Przebieg 4 tyś km.
OIII 1,4 TSI. Znajomy właśnie wymienił kompletne sprzęgło na gwarancji, ponieważ jak silnik był zimny to biegi zgrzytały. Jak się rozgrzał to było ok. Przebieg 4 tyś km.
Ciekawe. A podobne manualne skrzynie są bezawaryjne.
Miałem taki przypadek w SII, ponoć wsyprzeglinik nie wysprzeglad do konca, tak wiec przy 40 kkm swoja zywotność skonczylo sprzegło i dwumas od tego, stad to terkotanie było, wymienili wsio na gwarancji.
Komentarz